fredag 19 maj 2017

Uppdrag 12 Sv/So

Redaktionsfest 

Din anställning som inrikeskorrespondent på News of Alvik börjar lida mot sitt slut och det börjar bli dags att resa hem till Luleå igen. På tidningsredaktionen har man en stor fest där alla anställda får bjuda med sig sina släktingar. På festen ska journalisterna vara lite personliga och berätta  om sig själva, hur de har bott och hur arbetet under året har varit.

Du förbereder dig för en muntlig presentation genom att göra en Key-note. Där ska du ha med:

1. Berätta om din karaktär i text och bild.
Kille eller tjej, sambo, särbo eller singel. Berätta om vänner, släkt och familj. Ålder, egenskaper (både positiva och negativa), intressen, funderingar och drömmar. Beskriv din karaktär så utförligt du kan-muntligt.

2. Länka in din buddypoke.

3. Bilder från ditt hus.

Du ska berätta om hur stor yta ditt hus har, hur många rum du har och hur det ser ut i din trädgård. Berätta hur du har tänkt när du har byggt huset, hur har du tagit hänsyn till miljön, ändamålsenlighet, funktion, materialval och design. Hur passar huset just din person.

Om det inte fanns de tillval du hade önskat, hur vill din person fortsätta renovera huset? Färgval etc.

4. Ditt favorituppdrag under året. Skriv och berätta om uppdraget, vad som var roligt och varför det var roligt. Fota och lägg till bilder för att illustrera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar